In 2013 zijn vier ICT-bedrijven uit het netwerk van Skillcity gestart met het delen van kennis over hun aanpak om beter te gaan presteren. Inmiddels hebben negen ICT-bedrijven (Amis, Bergler ICT, brightONE, Ensior, Feka, Rainbow Solutions, Transfer Solutions, Truston en Winvison) een HPO-scan uit laten voeren. De uitkomsten gaven richting aan specifieke verbetertrajecten voor deze bedrijven. Er is een kenniskring ontstaan, waar tijdens workshops ervaringen worden gedeeld en verbetertrajecten worden besproken.

Het gemeenschappelijk kader is de theorie van ‘High Performance Organisatie’ (HPO) van André de Waal, een expert op het gebied van prestatiemanagement (zie www.hpocenter.nl/hpo-expert/andre-de-waal). Hij onderscheidt de volgende vijf factoren die bepalend zijn voor het succes van een onderneming: kwaliteit van management, openheid & actiegerichtheid, lange termijngerichtheid, continue verbetering en vernieuwing, kwaliteit van medewerkers. De theorie is wetenschappelijk onderbouwd met onderzoek onder meer dan 40.000 deelnemers over de hele wereld.

Programma
13.00  Inloop met broodje
14.00  Welkom en opening
14.05  Hoe is Topicus de keteninformatiseerder van NL geworden, Kees Mastenbroek
14.45  Hoe creeer je een unieke strategie, Alex Meingast (HPO Center)
15.30  Pauze en splitsen in twee groepen
15.45  HPO-deelnemers: workshop over onderscheidende strategie
15.45  Nieuwe deelnemers: HPO en kennisdelen over prestatieverbetering
17.15  Afsluiting en borrel

Locatie
Winvision, Marconibaan 12, Nieuwegein

Doelgroep en aanmelden
De bijeenkomst is toegankelijk voor ICT-bedrijven met meer dan 20 FTE.
Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje naar Jan Willem Lokerman, associate HPO Center voor ICT en geef de namen en functies van de beoogde deelnemer(s) aan.