Terug

Wil de echte eigenaar van Inter Access opstaan?

Eind vorig jaar werd de toenmalige oprichter en grootaandeelhouder Gerard Willemse van het Hilversumse Inter Access gedwongen om in te stemmen met een conversie van een achtergestelde lening in aandelen, waardoor RaPar (onderdeel van Rabo Capital) voor 86 procent eigenaar van Inter Access werd. Zonder deze transactie zou Inter Access het niet langer gered hebben, werd gezegd. Willemse werd feitelijk door de RvC opzij gezet en is tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer in cassatie gegaan. Hij wil dat dit onderzoek uitgebreider dan nu het geval is, wordt verricht.

Waarom volg ik dit? Natuurlijk omdat ik 11 jaar van mijn leven bij Inter Access achter me heb liggen. Maar meer nog omdat dit geschil in ondernemersland een uniek karakter heeft. Waar houdt de macht van de ondernemer op? En wanneer en hoe kan de ondernemer zijn onderneming feitelijk worden afgenomen. Bij Inter Access waren er zwaarwegende redenen. De media en ik blijven het dus met belangstelling volgen.

Bronbericht: Gerard Willemse, oprichter en ex-grootaandeelhouder, heeft de Ondernemingskamer gevraagd het onderzoek naar de gang van zaken bij Inter Access Groep uit te breiden. Lees: Gerard Willemse wil betere enquete Inter Access.

Bron: Computable, 21 oktober 2010