Terug

Big 8 IT-services consolideert

Opnieuw brengt Automatisering Gids de werkgelegenheid bij 50 grote IT-bedrijven in kaart. Het gaat hier vooral om IT-dienstverleners. De acht grootste bedrijven, de Big 8 IT-services dus, zijn qua samenstelling nauwelijks veranderd. Alleen Capgemini is door de overname van het onderdeel BAS van Getronics enkele plaatsen opgeschoven. Getronics staat nog steeds op de eerste plaats, gevolgd door Atos Origin, Capgemini, Logica, Ordina, IBM, Centric en Sogeti. Op Sogeti na groeiden al deze bedrijven niet of nauwelijks autonoom. Runner up is HP, dat door de overname van EDS misschien al in deze Top 8 zou moeten staan.

Een jaar geleden schatte ik de overname van een of twee van deze dienstverleners in, bijvoorbeeld door een van de grotere Indiase IT-dienstverleners. Deze hebben dit jaar hun prioriteiten meer gericht op Europa, in plaats van de VS, maar de kredietcrisis is natuurlijk spelbreker voor het doen van grote overnames. HP was met EDS wat dat betreft nog net op tijd.

Voor dit jaar waag ik me niet aan een nieuwe voorspelling, anders dan dat ik denk dat iedereen zoveel als mogelijk het kruit droog zal proberen te houden en voorlopig geen grote overnameavonturen zal aangaan. Ondanks de extreem lage waarderingen op de effectenbeurzen.

Veel wijsheid toegewenst!

Bronbericht: geen