De Automatisering Gids heeft de werkgelegenheid bij 40 grote IT-bedrijven in kaart gebracht en heeft uitgerekend dat de werkgelegenheid bij deze groep bedrijven vorig jaar met 9 procent toegenomen is. De vorig jaar door mij geïntroduceerde Big 8 IT-services is qua samenstelling nauwelijks veranderd: alleen Sogeti Nederland heeft de nr 8 positie overgenomen van Accenture. De nrs 1 t/m 7 zijn achtereenvolgens: Getronics PinkRoccade, Atos Origin, LogicaCMG, Capgemini, IBM Nederland, Ordina en Centric. Relatief dicht achter deze Big 8 zitten Accenture, EDS en BT. Hierna wordt het een tijd stil en volgen met circa 1000 medewerkers Inter Access en Imtech ICT. Ik mis nog wel enkele bedrijven in het overzicht, zoals Oracle, HP en KPN. De bedrijven ASML, ASMI, Besi en TomTom zou ik daarintegen niet meegenomen hebben.
Overigens volg ik het rekenwerk van AG niet geheel. Ik kom tot een gemiddelde stijging van 5,7 procent. De Big 8 groeide met 5,2 procent. Een deel van de groei wordt verklaard door gedane overnames. Tot slot is mij ook niet duidelijk of bij de werknemersaantallen subcontractors zijn meegeteld. Zo kom ik bij een eerste check met het jaarverslag van Inter Access 300 FTE lager uit.

Bronbericht: Het ging in 2006 goed met de IT-bedrijven in Nederland. Bij de veertig grootste steeg de werkgelegenheid met gemiddeld 9 procent, blijkt uit een door Automatisering Gids gehouden rondvraag. Lees het hele bericht.

Bron: Automatisering Gids, 9 februari 2007