Terug

Overnamebod op beursgenoteerde Seagull

Het Amerikaanse Rocket Software heeft een bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Seagull met als gevolg dat de koers vrijwel verdubbelde. De Amerikanen waarderen Seagull op ruim 42 miljoen euro, zeg maar twee maal de jaaromzet. Dat is een stevige prijs en de aandeelhouders zullen dan ook wel snel ingaan op dit bod. Dat is dan wel weer een fonds minder aan de Euronext. Seagull en Rocket Software begeven zich in dezelfde markt en er worden dan ook de nodige synergievoordelen verwacht. De afgelopen jaren heeft Seagull het overigens zwaar gehad en ook nu is het bedrijf nog verlieslatend. Seagull heeft 170 medewerkers en vestigingen in Dordrecht en de VS.

Bronbericht: Het Financieele Dagblad, 6 december 2006