Het had een feestje moeten worden, deze eerste notering van een bedrijf aan Alternext Amsterdam. Maar het ging afgelopen vrijdag moeizaam. Vorige week verbaasde ik me al over de waardering van ruim 50 miljoen euro voor deze relatief kleine dienstverlener zonder eigen technologie. In plaats van de beoogde 20 miljoen is er 5,7 miljoen euro opgehaald, waarbij de oprichters niet hebben kunnen cashen. De introductiekoers van 12,75 euro werd aan de onderkant van de bandbreedte geprikt. De eerste dag werden er niet meer dan 339 stuks verhandeld. Als dat maar goed gaat. Misschien moet Euronext toch iets kritischer zijn bij nieuwe introducties. Anders dreigt ook dit nieuwe platform in Amsterdam geen succes te worden.

Bronbericht: The Manber Company haalt 5,7 miljoen op met beursgang op alternext. Lees het hele bericht.