Terug

IBM blijft met afstand grootste IT-dienstverlener

Gartner heeft alle bestedingen wereldwijd opgeteld (…) en hieruit bleek dat IBM wederom met kop en schouders de nr 1 positie inneemt. Op nr 2 staat EDS met minder dan de helft van IBM’s omzet. Hierna volgen Fujitsu Services, HP en Accenture. Van dit vijftal groeit Accenture met 13,1 procent het hardst en heeft HP bijna ingehaald. Met 27,5 procent groeiden de Indiase IT-dienstverleners overigens nog harder, maar zij komen (nog) niet voor in de Top 20.
In Nederland is de rangorde vanzelfsprekend anders: Hier vechten Getronics PinkRoccade en Atos Origin met een omzet van iets meer dan 1 miljard euro om de nr 1 positie, direct gevolgd door IBM, CapGemini en LogicaCMG. Ordina, Centric en Accenture maken de Nederlandse Big 8 compleet. Deze laatste drie dienstverleners zijn ook de hardste groeiers.

Bronbericht: De gezamenlijke omzet van IT-dienstverleners is in 2005 gestegen tot 624 miljard dollar, 6 procent meer dan in 2004. Dat concludeert Gartner Dataquest uit een eigen inventarisatie van de bestedingen aan IT-diensten. Lees het hele bericht.

Bron: Automatisering Gids, 30 mei 2006