Terug

Top 10 IT-bedrijven in India

Ik werd getriggerd door een Top 10 overzicht van IT-bedrijven in India, gepubliceerd in de papieren editie van het FD van 21 maart. De eerste drie posities worden ingenomen door echte Indiase bedrijven: Tata Consultancy, Infosys Technologies en Wipro met omzetten omgerekend tussen 1 en 2 miljard euro. Hierna volgt HP India en ook IBM, Intel en Cisco maken deel uit van de Top 10.

In hetzelfde bericht kwamen de plannen van Capgemini en Dell over de uitbreiding van hun Indiase vestigingen aan de orde. Capgemini wil groeien van 4.000 naar 10.000 medewerkers en Dell maar liefst van 10.000 naar 20.000. Tegelijkertijd groeien de Indiase bedrijven zelf in Europa en de VS ook fors. Ik vraag me dan ook af of de term offshore outsourcing nog op zijn plaats is. Voor deze grote partijen is de wereld de markt en het is maar van welke kant je kijkt wie aan wie uitbesteedt.